Team Kainpo

Miko Rinne

Päälaji: Hiihto

Huoltopäällikkö : Kati (Katriina) Rinne

Kisakoira: Bp malinois Pelle Peloton s.2013

Tavoite: Kiusataan vielä vuosi nuorempia

Tuleva kisakoira: Seisoja mix Pluto s.2022

Tavoite: A-maajoukkue edustus 2025-28

Laumaan kuuluu myös pihavahti Hovawart Mikki 

Ruuhkavuosissa tarpovat Jutta ja Tuukka. Perheeseen kuuluu neljä koiraa ja 4-vuotias lapsi, jotka pitävät huolen siitä, että liikaa aikaa omalle treenaamiselle ja palautumiselle ei jää.

Päälajia ei ole sen kummemmin päätetty, mutta sulalta maalta mieluisinta on koirapyöräily ja talvella tietysti koirahiihto!

Tällä hetkellä kisakoirina on greysterit Tahti 3v. ja Hela 2v. Labbis Vire 10v. on jo eläkkeellä, mutta pääsee välillä vetämään lyhyitä pätkiä mielen virkistykseksi. Kääpiösnautseri Kaakko kohta 10v. toimii lapsen kisakoirana.

Tavoitteena on vaan nauttia koirien kanssa tekemisestä tämänhetkisten resurssien puitteissa, saada ehjiä kisasuorituksia ja kehittyä koirien kanssa yhdessä.

Olen Sanna Lipponen ja asun yhdessä mieheni Juhan ja neljän koiramme kanssa. Tyttäremme ovat jo aikuisia ja muuttaneet omiin koteihinsa.


Sekalaiseen koiralaumaamme kuuluu shetlanninlammaskoira Riku (synt.09/11), lyhytkarvainen saksanseisoja Ralli (synt.07/14), greysteri Bruno (synt.04/18) sekä greysteri Keesi (synt.03/20). Kisakoirina ovat tällä hetkellä Bruno ja Keesi. Riku on jo eläköitynyt ja harrastaa vetohommia vain pieniä matkoja lasten kanssa. Myös Rallin vetohommat ovat lähinnä mielenvirkistystä ja hauskanpitoa.


Päälajini valjakkourheilussa on yhden koiran kärryluokka. Olen kisannut niin Suomessa kuin ulkomaillakin ja pärjännyt ihan kivasti. Kympin sakissa olen ollut useissa kansainvälisissä kisoissa.

Kisaan potkulautailussa myös ilman koiraa ja olen saavuttanut useita EM/MM-mitaleita.


Tällä hetkellä tavoitteeni on auttaa nuorisojaostoamme, Jonnaa ja Samulia kohti heidän tavoitteitaan. Itse kisaan valjakkourheilussa jos koiria ”jää yli”. Potkulautailun suhteen tavoitteet ovat tällä hetkellä mietinnän alla: ”pitäisikö vielä panostaa vai alkaa sunnuntai-potkuttelijaksi?”Juha Lipponen

Päälajini on valjakkourheilussa koirapyöräily, mutta usean vuoden tauon jälkeen olen innostunut myös koirajuoksusta. Ison ja vahvan Brunon kanssa on hauskaa pyöräillä mutta pienemmän Keesin kanssa on mukava juosta. Koirapyöräilyssä olen ollut maajoukkueessa ja muutamia kertoja kymmenen parhaan joukossa. SM-kisoista minulla on muutamia mitaleja.

Kisaan myös pyöräilyssä ilman koiraa ja ratakisoista olen saavuttanut muutaman SM-mitalin. Myös potkulautailussa on tullut kisattua ilman koiria ja siinä paras saavutukseni on MM-hopea sprintissä.


Tavoitteena on pysyä sellaisessa kunnossa että pystyy harrastamaan ja pitää hauskaa harrastuksen parissa. Saavutukset siinä ohessa ovat plussaa. Tykkään kehitellä ja testata uusia välineitä sekä varusteita: Tavoite on yhdessä tiimin kanssa saada niistä toimivia ja turvallisia.


Perheemme yhteisenä tavoitteena on auttaa uusia harrastajia alkuun ja innostaa lajin pariin.


Jonna Lipponen

Perheeseeni kuuluu avopuolisoni Samuli ja meidän koira Bella, sekä mun vanhemmat ja kaikki heidän luona asustelevat mun ja heidän koirat. 

Mulla ei tällä hetkellä ole mitään "korvamerkittyä" kisakoiraa, koska en oo niin hirveästi viime aikoina kisaillut, mutta meidän koirat toimii koko perheen kesken ja vaihdellaan niitä niin, että kaikki pääsee halutessaan kisaamaan. Eniten on nyt tullut ehkä koirapyöräiltyä Brunon kanssa ja siinä me kisattiin viime kausikin. 

Päälajina mulla on ollut pitkään koirapyöräily ja siinä olen saavuttanut yhden MM-kullan sekä pari SM-mitalia. Mulla oli ennen viime kautta valjakkourheilusta vuoden verran taukoa ja nyt aloitettuani sen uudestaan olen innostunut aloittamaan taas myös koirajuoksun, jonka jouduin lopettamaan aikoinaan vammojen/kipujen takia ja juokseminen jäi silloin kokonaan. 

Mulla ei ole mitään erityisempiä tavotteita. Ens syksyn koirapyöräilyn SM-kisoissa ois kiva startata, jos Brunolla ei ole sillon muuta kisakaveria. Itselle tällä hetkellä tärkein tavoite on tukea Samulia treeneissä ja hänen tavotteissa, sekä auttaa koko meiän porukkaa koirien treenaamisessa ja toki panostaa Bellan kouluttamiseen Samulin juoksukaveriksi.

 

Samuli Sotarauta 

Perheeseeni kuuluu Jonna ja koiramme Bella. Bellasta on kasvamassa minulle oma kisakoira, mutta nyt olen kisannut Brunon ja Keesin kanssa. 

Päälajini on koirajuoksu, jossa olen kisannut nyt yhden kauden. Kotona on painostettu valitsemaan "kakkoslaji" Bellan treenejä varten ja se on näillä näkymin kickbike. 

Isoin tavoitteeni on juosta vielä joskus SM-mitali. Lähitulevaisuuden tavoitteeni on kuitenkin parantaa omaa juoksua ja tuloksia, sekä treenata Bellasta minulle toimiva kisakaveri.