Koiranjuoksutusadapterit
Tuotteet tilattavissa myös sähköpostilla ja toimitukset Matkahuollolla!


 

Koiranjuoksutusadapterien käyttöominaisuudet

Koirajuoksutusadapterit on kehitetty pitkän testityön tuloksena tekemään koiran juoksuttamisesta, sekä mahdollisesta vedättämisestä mahdollisimman helppoa ja turvallista.

Samaan adapterirunkoon on integroitu sekä narun kiinnitys, että narun ohjurijousi. 

Yksinkertaisuudessaan adapterin toimintaidea on vapauttaa ohjastaja koiran kiinnipitämiseltä, sekä estää hihnaa taikka löystynyttä vetonarua sotkeutumasta renkaaseen tai kelkan jalaksen alle.

Adapteri myös vaimentaa jousensa välityksellä  äkkilliset nykäykset kulloinkin käytössä olevan laitteen runko-osaan jolloin ne eivät kohdistu esimerkiksi ohjaustankoon tai pahimmassa tapauksessa itse ohjastajaan. 

Sivulla koiraa ravuuttaessa adapteri huolehtii yhdessä lyhyen ravinarun kanssa siitä, ettei koira ylety laittamaan päätään renkaan etupuolelle, joten se on helppo pitää koko ajan vierellä ja hallittavissa.
 
Lisäksi sivukäytössä koira on koko ajan asettautunut hieman kuljettajan etupuolelle, joten koiraa on huomattavasti helpompi kontrolloida kuin käytettäessä perinteisiä juoksutuslaitteita

Etuna perinteisiin juoksutuslaitteisiin on myös se, että Kainpon koiranjuoksutusadapterit ovat asennettavissa Kickbike-potkulautojen, sekä Kickspark-potkukelkkojen lisäksi myös useimpiin polkupyöriin.

Combi-malli on myös monikäyttöisyydessään ylivoimainen, koska muuntuu käden käänteessä sivulla ulkoilevan kotikoiran juoksutus laitteesta vetoharrastajan apuvälineeksi ja ilman työkaluja!


Adapterin kanssa käytettävät narut

Vetonaruista suositellaan Kickbike-potkulaudan, sekä polkupyörän kanssa käytettäväksi n. 2,5 metristä narua (venytettynä), jonka jousto-osa alkaa vasta adapterin jousen ulkopuolelta, eikä altistu hankaukselle.
Kicksparkin kanssa parhaiten toimii haarautettu ns. kelkkanaru, joka kiinnittyy kelkan molempiin etukulmiin erityisillä kiinnikkeillä (kts. muut lisävarusteet).
Sivulla ulkoilutukseen tulee lyhyt ja joustamaton ravinaru valita koiran säkäkorkeuden mukaan, lähtien pienten kääpiörotujen 75cm:n narusta isompien koirien 55cm:n naruihin.
Käytännössä kuitenkin n. 60cm:n ravinarulla onnistuu kaikkien koirien ulkoilutus poislukien kaikkein pienimmmät rodut.

Katso Muut lisävarusteet, Vetonarut!


Etujarruvaijerit
Etujarruvaijeri on syytä vaihtaa V-jarrullisissa Kickbike-malleissa hiukan pidempään, jotta ohjaustangon kääntäminen vasempaan onnistuu myös vaivattomasti!
Suositeltavat mitat malleittain:

Cross MAX 20V:  52cm
Cruise MAX:  63cm
Freeride:    63cm
Sport G4:    36cm 

Katso Muut lisävarusteet, Etujarruvaijeri!

-----------------------------------------------------------------------------------
Race-malli      69e

Race-mallin paino 390g ja 
pituus 52cm

-----------------------------------------------------------------------------------
Combi-malli   89e

   
Combi-mallin paino 540g ja pituus 57cm
Sivulle käännettynä ulkonema 45cm